Geluksbeleving Tip! Bewust iets afsluiten voor het volgende begint


Ik ben nog dankbaar als ik denk aan de ‘quality time’ avond die ik gisteren had met familie. En toch… toen mijn bezoek nèt de deur uit was, liep ik op de automatische piloot naar het aanrecht om de vaat op te ruimen :|. Vergeten we niet allemaal wel eens mindful te zijn in de dagelijkse routine? Ik had het door en zei tegen mezelf. “Ik ga even zitten en waarderen hoe fijn deze avond is” (ik zei bewust “is” want de avond was immers nog niet voorbij!).

Ik heb ervoor gekozen dit geluk extra te beleven door er achteraf nog even bewust van te genieten. Dit is een mooi voorbeeld van een praktisch aandachtspunt voor de dagelijkse geluksbeleving:

Bij het afsluiten van de ene activiteit even een korte pauze nemen voordat ik doorrol in de volgende.

Met name als het gaat om waardevolle contactmomenten. Die neem ik ook even mee in de workshops die op de agenda staan 

Ik wens jullie een dag vol bewuste geluksbeleving !

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *