Kunnen we nog beter aansluiten bij de belevingswereld van een kind?


Soms vraag ik me af hoe ik mijn kind betere aanwijzingen kan geven om rust te vinden en zichzelf te begrijpen. Mijn oudste kind is nu 4 jaar en ik weet inmiddels dat als hij huilerig is, er meestal iets achter zit. Hij is moe, zit ergens mee of wil mijn aandacht. Herken je dat? Ik merk dat hij nu op een leeftijd is dat ik daar al over kan praten met hem. Het loopt soms gewoon even vast in zijn hoofd of in zijn ‘systeem’, eerst wil hij iets afmaken of het lukt niet: frustratie. En dat hoort er dus bij als we nieuwe dingen leren: frustratie, daar moeten we doorheen.img_6782

Maar tóch heb ik de ervaring dat hij er baat bij heeft wanneer ik zeg: “Ok, haal eerst even adem” of “Stamp even met je voeten op de grond als je boos bent”. Soms is praten dus niet de enige manier. En ik zal nooit de blik op z’n gezicht nooit vergeten toen hij heel veel het water uit het bad aan het scheppen was, hele badkamer drijfnat, en ik toen in plaats van “Hou daar nu mee op!” als een tijger de badkamer binnenkroop (met geluid!) om hem te komen opeten. Hij lachde en toen ik daarna zei dat het water echt in het bad moest blijven en zei hij “Ok mam!”. Daarmee zegimg_6736 ik niet dat je elke keer zulke creativiteit er op los zou moeten laten, want ik zeg ook gewoon heel vaak dat hij ergens mee op moet houden, maar ik merk erdoor dat aansluiting bij de belevingswereld van een kind me beter in verbinding kan brengen met hem.

Omdat ik nu al een tijd yogales geef, wilde ik al heel lang een kids yoga workshop organiseren. Als we thuis samen yoga doen is het lachen en stoeien (en ook gewoon boven op mama klimmen :). Dieren nadoen en tegelijkertijd leren wat je zelf kunt doen met je ademhaling is een superleuke manier om uiting te geven aan wat je dwars zit, of wat je juist leuk vindt als kind.

Kids Yoga – Workshop

Wil jouw kind brullen als een leeuw? Of stijgeren als een paard? Door de houdingen van dieren te imiteren en elementen uit de natuur na te bootsen komt jouw kind in aanraking met de voordelen van yoga. Dat zijn het uiten van gevoelens, tot rust kunnen komen, het kindlichaam in balans brengen en meer!

Wist je dat yoga ook bij kinderen het concentratievermogen kan verhogen? Dat komt doordat we tijdens de yoga de ademhaling benoemen en oefenen. Je kind wordt zich zo bewuster van hoe hij of zij zelf de adem rustiger en vloeiender kan maken. Daardoor zal het lichaam andere hormonen aanmaken, de hartslag wordt rustiger en komt het lichaam in een rusttoestand. Juist na al die activiteit van dieren nadoen.

Tijdens de workshop leert je kind spelenderwijs al een aantal yoga houdingen (asana’s) en er wordt ook special muziek gebruikt. Aan deze workshop nemen 8-12 kinderen deel. Je mag zelf blijven en (eventueel andere kids meenemen).

Voor: jongens en meisjes tussen 4-9 jaar
Wanneer:
zaterdag 1 april 2017
Tijd: 14.30 – 15.30 uur (inloop vanaf 14.15 uur)
Locatie: Betuwehaven 21, 3433PV Nieuwegein
Door: Mireille van Hilten
Tarief: 10 euro

Ook meedoen? Meld je kind hieronder aan. Je ontvangt dan een mail met een bevestiging en meer informatie over de workshop en hoe je kunt betalen om je aanmelding te bevestigen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *