Yoga komt los van zweverig imago


Voor yoga moet je lenig zijn. Dat denken we vaak. Maar steeds meer mensen doen aan yoga, zelfs in het leger wordt yoga beoefend. Waarom?

“Yoga, daar moet lenig en flexibel voor zijn.” Meer van dit soort misvattingen omtrent yoga kunnen genoemd worden. Zo denken de meeste mensen dat yoga eigenlijk iets is voor vrouwen die een mooi strak lijf hebben. Zo zien advertenties van yoga studio’s er ook vaak uit. Bovendien heeft yoga vaak een zweverig imago in het westen, terwijl in landen als India iedereen aan yoga doet. Gelukkig zien steeds meer mensen in wat yoga ècht is. In het Amerikaanse leger wordt yoga beoefend om na trauma het herstel van veteranen te bevorderen en soldaten in Nederland kunnen yoga doen om beter te kunnen omgaan met stressvolle situaties. Het wordt toegepast op scholen om de concentratie te bevorderen en bij bedrijven om beter met werkstress om te leren gaan.

© Dmitry Sunagatov | Dreamstime Stock Photos

Er is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat yoga bijdraagt aan je gezondheid. Yoga is niet alleen een manier om fit te worden, maar de combinatie van beweging, ademhaling, inspanning en ontspanning maakt het voor iedereen mogelijk te herkennen wat ons lichaam nodig heeft. Bovendien bepaal je zelf wat je met yoga doet, je kunt yoga zien als een praktische manier om te bewegen of als onderdeel van een bewuste levensstijl.

Wat zijn dan de voordelen van yoga in het dagelijks leven? Hoe kan het dat je er gezonder van wordt? Kom op vrijdag 13 januari naar het gratis Yoga For All Event.

Er is yogales, massages van Swiss Hands en mindful tekenen met Petra Smits. Deelname is geheel kosteloos. Om 17.00 uur en 18.30 uur starten de yoga sessies. Er is informatie over voedingssupplementen en een gezonde levensstijl en Suzanne Wisse van Mamasuuz is er voor informatie over hypnobirthing en een workshop baby massage.

Gewoon even langs komen kan ook tussen 16.00 tot 20.00 uur. Klik hier voor het volledig programma.

Locatie: Betuwehaven 21 Nieuwegein (routebeschrijving-naar-betuwehaven-21).
Aanmelden kan via mireille.vanhilten@jadorlife.com, het Facebookevent of 06-390-36737.

 

 

 

Bronvermelding:
http://www.ad.nl/dossier-nieuws/yoga-is-het-nieuwe-wapen-van-ons-leger~a328971a
http://www.yogajournal.com/slideshow/portraits-courage-5-veterans-healing-power-yoga/
http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/yoga-benefits-beyond-the-mat

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *