Zwangerschapsyoga


Zwangerschapsyoga is ideaal om je zowel lichamelijk als mentaal voor te bereiden op de bevalling. Het kindje in je buik groeit elke dag en voor je het weet is het al zo ver. Je kunt in alle trimesters starten met zwangerschapsyoga, al is het natuurlijk fijn om voldoende tijd te hebben om je op de bevalling te richten.

De meeste vrouwen beginnen meestal in het 2e trimester met yoga. Er is echt een hoop wat je kunt leren om de bevalling een handje te helpen.

Er is veel aandacht voor de ademhaling als voorbereiding op de bevalling en de yoga houdingen richten zich op de aandachtsgebieden (zoals het bekken) terwijl rekening gehouden wordt met beperkingen rondom de buik. Op dit moment is het mogelijk om op afspraak bij jou thuis (individueel of een aantal vriendinnen) af te spreken voor begeleiding en persoonelijke yoga lessen tijdens de zwangerschap. Er worden op dit moment geen vaste zwangerschapscursussen aangeboden.

Zwangerschapsyoga bij Mireille van Hilten van JadÓrLife wordt ook genoemd bij verloskundigenpraktijk De Lekbrug.

 

Een reactie van een cursist (na de bevalling):

’s Ochtends om 7 uur moesten we in het ziekenhuis zijn, voor de inleiding. Om 8 uur kreeg ik infuus en om half 12 kwamen de weeën goed op gang. Ik heb de geluidsfragmenten geluisterd en in het begin ging het echt goed. De verloskundige en de arts zeiden zelfs dat ik zo goed kon ontspannen en kon ademen. 🙂 Op een gegeven moment werd het zo heftig dat het wel moeilijker werd en het ging ook allemaal heel snel. En heb ik ook wat pijnstilling gekregen. Om half 3 is ze geboren: een gezond meisje ! Echt super bedankt voor alles. Ik heb er echt veel aan gehad. En kijk ik op deze bevalling een stuk positiever terug dan de eerste.”

Als je via je mobiele device of tablet kijkt, dan kun je ook rechtsboven op de 3 streepjes (menu) klikken voor alle pagina’s op deze website (Over JadÓrLife, Contact en meer).